Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

DLT mag gebruikt worden om te controleren of er wel of niet is gescoord teneinde de beslissing van de scheidsrechter te ondersteunen. Als DLT wordt gebruikt dan mogen er aanpassingen worden gedaan aan het doel, zo lang dit in overeenstemming is met de specificaties, weergegeven in het FIFA Quality Programme voor DLT en de spelregels.
Het gebruik van DLT moet zijn vastgelegd in de betreffende competitiereglementen.

Uitgangspunten van DLT:

  • DLT is alleen van toepassing op de doellijn en alleen om te bepalen of er een doelpunt is gescoord;
  • Het signaal dat er een doelpunt is gescoord moet direct gegeven en bevestigd worden, binnen een seconde, door het DLT-systeem. Dit alleen aan de wedstrijdofficials (via het horloge van de scheidsrechter, door middel van een tril- en visueel signaal).

Eisen en specificaties van DLT

Als DLT wordt gebruikt in competitiewedstrijden, dan moet de organisator van de competitie zich ervan verzekeren dat het systeem voldoet aan één van de volgende standaarden:

  • FIFA Quality PRO
  • FIFA Quality
  • IMS – INTERNATIONAL MATCH STANDARD

Een onafhankelijk testinstituut moet de nauwkeurigheid en functionaliteit van de verschillende technologie leveranciers controleren, in overeenstemming met het ‘Testing Manual’. Indien de technologie niet voldoet aan de gestelde eisen, mag de scheidsrechter het systeem niet gebruiken en moet hij dit rapporteren aan de betreffende bond.

Wanneer DLT wordt gebruikt, dan moet de scheidsrechter de functionaliteit van de technologie voor de wedstrijd testen, zoals is weergegeven in het testhandboek.

Scroll naar boven