Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

De bal:

  • is bolvormig;
  • is gemaakt van geschikt materiaal;
  • heeft een omtrek van niet meer dan 70 centimeter en niet minder dan 68 centimeter;
  • weegt niet meer dan 450 gram en niet minder dan 410 gram bij het begin van de wedstrijd;
  • heeft een druk gelijk aan 0.6 – 1.1 atmosfeer (600 – 1100g/cm.) op zeeniveau.

Ballen die gebruikt worden tijdens officiële competitiewedstrijden, georganiseerd onder auspiciën van de FIFA of de confederaties moeten een van de volgende aanduidingen hebben:


Een dergelijk logo op een bal geeft aan dat deze officieel is getest en in overeenstemming is bevonden met specifieke technische eisen, verschillend voor elk logo, aanvullend aan de minimumeisen gesteld in Regel 2. en moeten zijn goedgekeurd door de IFAB (International F.A. Board).

De instituten die de testen uitvoeren, zijn onderworpen aan de goedkeuring van de FIFA.

Indien doellijntechnologie wordt gebruikt, moeten de ballen met geïntegreerde technologie een van de hierboven genoemde aanduidingen hebben.

Voor competities van nationale bonden mag ook worden verlangd dat de te gebruiken ballen één van deze drie logo’s hebben.

Tijdens competitiewedstrijden georganiseerd onder auspiciën van de FIFA, de confederaties en de nationale bonden, is geen enkele vorm van reclame op de bal toegestaan, met uitzondering van het embleem van de competitie, het embleem van de organisator van de competitie en het goedgekeurde handelsmerk van de fabrikant. De competitiereglementen kunnen beperkingen opleggen voor wat betreft de afmeting en het aantal van deze aanduidingen.

Scroll naar boven