Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

De trainer/coach en andere officials die op de elftallijst staan vermeld (met uitzondering van spelers of wisselspelers) worden beschouwd als teamofficials. Een ieder die niet als speler, wisselspeler of teamofficial op de elftallijst is opgegeven wordt gezien als een ‘onbevoegd persoon’.

Wanneer een teamofficial, wisselspeler, gewisselde speler of weggezonden speler en een ‘onbevoegd persoon’ op het speelveld komt, moet de scheidsrechter:

  • de wedstrijd alleen onderbreken wanneer er wordt ingegrepen in het spel;
  • moet de scheidsrechter deze persoon van het speelveld laten verwijderen als de wedstrijd is onderbroken;
  • de passende disciplinaire maatregelen nemen.

Wanneer de scheidsrechter het spel onderbreekt vanwege het ingrijpen:

  • door een teamofficial, wisselspeler, gewisselde of verwijderde speler, moet hij het spel hervatten met een directe vrije schop of strafschop;
  • door een onbevoegd persoon, moet hij het hervatten met een scheidsrechtersbal.

Als de bal op weg is naar het doel en de inmenging (het betreden van het veld) een verdediger er niet van weerhoudt de bal te spelen, dan wordt een doelpunt toegekend als de bal in het doel gaat (zelfs als de bal werd aangeraakt) tenzij de de inmenging gebeurde door de aanvallende partij.

Scroll naar boven